keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Työtä ja huvia

rumppuputkesta kukkatelineeksi
 
 Kesä tuli. Tekemistä riittää ulkona niin, ettei malta tulla sisälle ja istuutua koneen ääreen. Sain kasvimaan alulle ja taimia istutettua ympäri pihamaata. Pojat ovat saaneet juosta sadettimen alla ja käki kukkuu lähes tauotta. Nuorimman poikamme istuessa isin kyydissä traktorissa olen Joonatanin kanssa puuhaillut piha hommissa.. Teimme yhdessä tikkaat leikkimökin katolle, kasvimaalle puutarhatyökaluille oman säilytyspaikan, maalasimme kasvihuoneeseen pöydäksi vanhan sähkökaapelikelan ja istuimeksi Lapinsalon vanhan kirkonpenkin sekä tuunasimme vanhan rummppuputken pihamme tuloristeykseen. 

On ollut ihmeellistä kuinka paljon neljävuotiaan kanssa voi tehdä!  Viime kesänä vain haaveiltiin näistä asioista, mitä tänä keväänä ollaan jo saatu tehtyä, eikä kesä ole kunnolla vielä edes alkanut.


  
kasvimaan työkaluteline
Mukavia asioita tehdessä vauhti tahtoo kiihtyä ja inspiroivia töitä jatkaisi ilta myöhään asti. Tavallisen arkirytmin kadottaa helposti kun jää iltaisin valoisalla puuhastelemaan muutaman tunnin normaalia kauemmaksi ja aamulla haluaa kuitenkin herätä varhain. Viime kesänä sen huomasin ja kesäkuulla tahtoi jo voimat hiipua ja mieli mustua.

 Reilu viikko sitten tilan vanha Alpo-ukki oli meillä käymässä ja juttelimme hänen ja appeni kanssa työn teosta. Vanha ukki kertoi, kuinka ennen jaksamista helpotti, kun hevonen tarvitsi kesken rankan työpäivän lepoa. Silloin sai itsekin heittäytyä hetkeksi pellon laitaan lepäämään ohjakset käsissä, heräten siihen, kun hevonen alkoi nykiä. Mieleeni on nousi myös, kuinka  rakas edesmennyt isotätini sanoi minulle ja sisarilleni lapsia ollessamme että:" silloin kun työmäärä alkaa ahdistaa, on mentävä työnviereen maata". Kun on levännyt, sitä pystyy tarttua eri lailla hommiin eikä työmäärätkään ahdista. Jospa sitä osaisi nyt pysyä kohtuudessa myös kaikessa tässä mukavassa touhussa!
                                        







kasvihuoneen kalusteet






pieni havuryhmäni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti